INDIAN FOREST

BOOMKLIMMEN BIJ CARSAC

Het Indien Forest in Carsac is een klimpark nieuwe stijl. Een ‘parc acrobatique’ waar de kinderen zich rond het thema indiaantje lekker kunnen uitleven.

Aan de overkant van de weg (vanaf Sarlat naar Carsac) vindt u een concurrent die zegt de grootste te zijn. En spectaculairder. En is daarom ook wat sneller vol. Dat betekent niet dat de Indien Forrest niet leuk is. Omdat de opzet wat bescheidener is en het parcours wat minder vraagt, is voor een aantal kinderen veelal leuker. Ook de toegangsprijs kan schelen. Aan u de beslissing.

http://www.monkeysforest-sarlat.fr/

FORET DES ECUREUILS

BOOMKLIMMEN BIJ SARLAT

Het grootste klimpark van de Dordogne het La Foret des Ecureuils, het bos van de eekhoorntjes. Met klimparcours voor iedereen vanaf 2 jaar (een beetje overdreven, maar goed). U kunt hier zelfs 40 meter boven de grond klimmen .

Behalve dat u er gedurende 5 uur kunt klimmen, is het ook mogelijk om te paintballen. Maar daarvoor moet u reserveren. Ook zijn er andere spelplekken voor kinderen en is er natuurlijk een bar en snackbar. [Wees op tijd, want in de zomer kan het er zo druk zin, dat er voor u geen plaats meer is. U vindt het Foret des ecureuils op de weg van Sarlat naar Souillac.

Het park is verder zo opgezet dat u eerst wat kunt oefenen en daarna gelijdelijk naar steeds moeilijker trajecten gaat. Kinderen onder de 14 jaar mogen niet alleen op het terrein, maar moeten onder begeleiding van een volwassene.

http://laforetdesecureuils.fr/

AIRPARC

BIJ ST VINCENT DE COSSE

Het Airparc Perigord ligt op een eilandje in de Dordogne en biedt naast het klimmen in bomen natuurlijk ook waterplezier. U bent er een volledige dag uit: water, picknick en lekker klimmen, over het water glijden aan zo´n kabelbaan.

Het park lijkt iets meer geschikt voor de wat jongere(maar dan weer niet al te jonge) kinderen. U vindt het airparc in Port d’Enveaux bij St Vincent de Cosse.

http://www.airparc-perigord.com/

APPEL DE LA FORET

BOOMKLIMMEN BIJ THENON

Het Appel de la Foret (de roep van het bos) in Thenon biedt een tiental trajecten met 110 verschillende uitdagingen variërend van klimmen, kabeloversteken en afzwaaien aan lianen (op z´n Tarzans). U kunt er van 5 tot 150 meter lange oversteken maken en bent er gagarandeerd twee uur mee zoet, al zijn de meeste mensen er veel meer tijd mee bezig.

Vanzelfsprekend kunt u er een hapje eten. Het park is verder zo opgezet dat u eerst wat kunt oefenen en daarna gelijdelijk naar steeds moeilijker trajecten gaat. U fijn dagje sporten voor het hele gezin. Kinderen onder de 14 jaar mogen niet alleen op het terrein, maar moeten onder begeleiding van een volwassene.

http://www.appel-de-la-foret.com