Voor jong en oud een avontuur en tevens een zeer ontspannende bezigheid.
Het Dordogne-gebied ontdekken vanaf het water. Met name het Perigord Noir gebied langs de Dordogne wordt druk bevaren. Maar ook op de andere rivieren o.a. La Dronne, L’Isle en Vézère kan men uitstekend kanoën en kayakken en hier is het aanzienlijk rustiger.
Rustig peddelend langs steile rotswanden, kiezelsteenstranden langs de oevers, bijna ongerepte natuur, menig kanovaarder heeft hier de ijsvogel in levende lijve zien vliegen en kastelen bewonderen vanaf het water. Het is het ontdekken van het gebied vanaf een heel andere zijde.
Langs de rivieren zijn vele bedrijven/campings gevestigd die kano’s of kayaks verhuren.
Vanaf de verhuurlocatie zijn diverse mogelijkheden qua afstand (een halve dag, hele dag of zelfs mogelijkheden met overnachting).
Een gemiddelde peddelafstand per uur bedraagt ongeveer 3 kilometer. Zie de informatiefolder bij het verhuurbedrijf.
Vanaf de diverse locaties zijn er diverse mogelijkheden. Vertrekken vanaf het verhuurpunt, en stroomafwaarts op een overeengekomen plaats afgehaald worden per minibus, per minibus vertrekken naar een startpunt en opgehaald worden bij het eindpunt en per minibus naar de basis terug, of per minibus weggebracht worden naar het startpunt en arriveren bij de verhuurlocatie.
Reserveren is aan te bevelen alsmede het huren (soms gratis) van een ton die u aan boord meeneemt voor persoonlijke bezittingen en kleding, eten en drinken en natuurlijk eventueel afval wat u na afloop weggooit op een daarvoor bestemde plek.
Neem de instructies die gegeven worden in u op. De verhuurder bepaalt met hoeveel personen men in een boot mag zitten (heeft te maken met het maximale gewicht per boot en de hoogte van het water) en draag een zwemvest (zit bij de huur van de boot inbegrepen en is verplicht) zeker voor kinderen, ook al kunnen ze zwemmen, bij het eventueel omslaan van de boot is een kind snel in paniek. Alles in het belang van een ieders veiligheid.
Nog een laatste waarschuwing om de rest van de vakantie ook nog leuk te laten zijn. Smeer u voldoende in en neem een T-shirt of blouse mee om aan te trekken en een petje of hoedje om op te zetten. U zult niet de eerste vakantieganger zijn die verbrand op het water of een zonnesteek oploopt.

https://destination-perigord-loisirs.com/nl/

Deze kano verhuurder heeft verschillende vestigingen aan de dordogne en kan men verschillende afstanden varen van 3 km tot 25 km

http://www.canoe-detente.fr/

Dit verhuur bedrijf is gevestigd in Port d’Enveaux tegenover Envaux