20. Château de Beynac

Een imposant kasteel gesitueerd op een hoge kalkrots uitkijkend over de Dordogne.

Zonder twijfel is Château de Beynac het mooiste wat middeleeuws Frankrijk te bieden heeft aan kastelen uit die tijd. Niet alleen het kasteel zelf, maar ook de aanpalende gebouwen: het geheel. Als een zware steenhoop ligt het kasteel bovenop een kalkrots op de rechteroever van de Dordogne. Een massieve uitkijkpost over een prachtige rivier, die het licht op de burcht weerkaatst en het een vrolijker aanzien geeft.

Over de oorspronkelijke kasteelheren weten we alleen dat zij bijzonder gevreesd waren. Wreed en machtig oefenden zij hun gezag uit en het kasteel kreeg als bijnaam ‘duivelsark’. In later tijden, wanneer het feodale koninkrijk Frankrijk georganiseerd wordt, worden de heren van Beynac één van de vier baronnen van het graafschap Périgord. Tijdens de 100-jarige oorlog valt het het kasteel éénmaal toe aan de Engelsen. Wanneer het kasteel in handen komt (door huwelijk met de enige erfgename, een driejarig meisje) van Pons de Commarque, herovert deze het kasteel op de Engelsen en wordt de machtigste heer in de omgeving van Sarlat.

In de loop van 12 eeuw is er veel aan het kasteel gebouwd en verfraaid. Binnen de muren bevinden zich twee hoofdgebouwen waarvan de oudste uit de 13e eeuw. In de zaal der state kwamen de edellieden uit de Périgord samen. De fresco’s daterend uit de 14e eeuw zijn typisch middeleeuws. De beschilderde plafonds in de woonvertrekken dateren uit de 18e eeuw. Vanzelfsprekend kunt u volop van het schitterende uitzicht genieten, zeker wanneer u de vestingtoren beklimt.

Meer informatie: www.chateau-beynac.com/

Volg ons op Facebook

Check hier de beschikbaarheid

Beschikbaarheid

Hoe is het weer op dit moment?